Меню
Остання редакція: 25 вересня 2024

Геодезія та землеустрій – сімейна справа, а Уманський НУС – університет, в якому навчались і будуть навчатись не одне покоління моїх родичів (думки вголос першокурсника-геодезиста)

      Незабаром пройде перший місяць, як мого, так і багатьох інших першокурсників. навчання в Уманському національному університеті садівництва. Традиційні для ЗВО, проте незвичні для колишніх школярів, лекції, семінари та практичні заняття стають все більш буденними, проте, не перестають бути цікавими та захопливими, та, поряд з цим, знову і знову навіюють думки, якими я хочу поділитись…

      В дитинстві я дуже любив проводити час із дідусем (маминим татом) Олексієм Олександровичем ЛЯШКОМ. Він все життя працював інженером-геодезистом, інженером-землевпорядником, а перед пенсією – керівником Уманського сектору науково-дослідного інституту «Проєктрекострукція». Пам’ятаю, як мені, ще зовсім маленькому, дідусь показував якийсь геодезичний прилад та давав заглянути в такий дивовижний його окуляр  (як я сьогодні розумію, чи то кіпрегеля, чи теодоліта). Дідусь, працюючи за фахом, брав участь в кількох геодезичних експедиціях на території України, виконував як геодезичні, так і маркшейдерські та землевпорядні роботи.

      Саме розповіді дідуся про такі захопливі та повні пригод і незвичних подій будні геологів, геодезистів, маркшейдерів та землевпорядників, про геодезично-землевпорядні прилади, які дозволяють фахівцю провести такі важливі виміри і скласти відповідний проєкт, прищепили мені інтерес, а потім і любов до професій геодезиста та землевпорядника.

      Крім того мій тато – Сергій Євгенійович БИКОВСЬКИЙ, працюючи тривалий період виконробом на будівництвах, часто використовуючи в своїй роботі теодоліт та нівелір, теж, при нагоді, знайомив мене з цими приладами та розповідав про важливість геодезичних вимірів у сучасному будівництві. Тому дідусеві і татові я завдячую любові до спеціальності Геодезія та землеустрій.

      На вибір вишу вплинула близькість Уманського національного університету садівництва від мого помешкання, а також позитивний досвід навчання в цьому ЗВО кількох поколінь ЛЯШКІВ та БИКОВСЬКИХ. Крім того, важливим чинником на шляху до вибору закладу вищої освіти були захопливі розповіді про нього з уст мами – Галини Олексіївни, яка в свій час здобула фах бухгалтера в цьому університеті…

      Вступивши до Уманського НУС та на факультет лісового і садово-паркового господарства цього вишу, провчившись в ньому майже місяць, я зрозумів – мій вибір вірний… Омріяна спеціальність та диплом бакалавра-геодезиста стали на крок ближчими. В Уманському НУС дотримуються більш ніж вікових  освітніх традицій, ретельно турбуючись про кожного студента, його дозвілля, добробут та здоров’я, розвиваючи мистецькі колективи та гуртки за інтересами, налагоджуючи побутові умови в гуртожитках (звернув увагу, хоч і проживаю в місті), розвиваючи студентський спорт, створюючи умови для зарубіжного стажування і закордонної оплачуваної практики студентів.

      Також, важливим для мене особисто є функціонування секції настільного тенісу, якою в Уманському НУС керує тренер, що є не лише відомим по всій Україні, але й наставником для багатьох відомих спортсменів-тенісистів – Іван Федорович ЧОРНОБАБ…

      Підсумовуючи викладене, зазначу, що я горджусь своїм вибором спеціальності, університету та факультету, адже спеціальність 193 Геодезія та землеустрій – наша сімейна справа та моє особисте захоплення, оскільки на факультеті лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС дотримуються освітніх традицій, ретельно турбуючись про кожного студента, його дозвілля, добробут та здоров’я, розвиваючи мистецькі колективи та гуртки за інтересами, налагоджуючи побутові умови в гуртожитках, розвиваючи студентський спорт, створюючи передумови для зарубіжного стажування і закордонної оплачуваної практики студентів. Уманський національний університет садівництва та факультет лісового і садово-паркового господарства цього вишу, без перебільшення – одні з багатьох, проте є кращими серед достойних! Саме тому в Уманському НУС та на факультеті лісового і садово-паркового господарства навчались і, впевнений, будуть навчатись не одне покоління моїх родичів!

Євгеній БИКОВСЬКИЙ,

студент 11-зм групи спеціальності 193 Геодезія та землеустрій Уманського НУС

(в недавньому минулому – випускник ліцею № 3 м. Умань)