Меню
Остання редакція: 19 жовтня 2023

Зустріч з практичним психологом, присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми

      18 жовтня 2023 року студенти, що наразі здобувають освіту молодшого бакалавра та бакалавра на факультеті лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС зустрічались з практичним психологом університету Валентиною МАЗУРЕНКО. Зустріч, за ініціативи Ради студентського самоврядування факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС, було організовано деканатом факультету та присвячено Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який відзначається щорічно 18 жовтня.

      На зустрічі говорили про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також про необхідність об'єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

      Валентина Дмитрівна наголосила, що наразі проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення московитів на територію суверенної незалежної держави України. Наша держава зіткнулася із катастрофічними гуманітарними і соціальними наслідками (сексуальне насильство з боку військових московської імперії, торгівля людьми, примусове вивезення мирних жителів до росії, інші неподобства зі сторони московитів). Крім того, Валентина МАЗУРЕНКО зазначила, що жінки та діти, які змушені покинути Україну, досить часто також стикаються з ризиками торгівлі людьми.

       В ході бесіди студенти поставили Валентині Дмитрівні низку запитань, що стосувались теми заходу, та отримали на них вичерпні і цікаві відповіді, а також, як-завжди, практичні поради від психолога-практика.

    Під час обговорення студенти та викладачі, які також були присутні на зустрічі, задали також Валентині МАЗУРЕНКО  низку актуальних питань, що хвилюють студентів, пов’язаних із  психологічними аспектами дотримання вимог Кодексу академічної доброчесності, що діє в Уманському НУС, проблемами академічної мобільності студентів та викладачів в умовах військових дій в Україні, а також на необхідність формування в студентської молоді гнучких навичок Soft skills під час опанування фахових дисциплін та протидією проявам сексизму і ґендерної нерівності у ході освітнього процесу, проблемами забезпечення комфортного навчання громадян з особливими потребами та шляхами їх вирішення в умовах сьогодення.

       Під кінець зустрічі,  заступник декана факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС Валентина МАМЧУР від свого імені та від імені всіх присутніх на заході, подякувала Валентині Дмитрівні за цікаву і корисну зустріч.

Едуард ШИЛО,

студент бакалаврату спеціальності 205 «Лісове господарство» 

факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС