Меню
Остання редакція: 10 жовтня 2019

Зустріч з героєм

  Напередодні Дня захисника України, 10 жовтня 2019 р. студенти та викладачі факультету лісового та садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва зустрічались з ветераном АТО/ООС, сержантом запасу  Олександром Ламбурським.

  Організатором зустрічі був декан факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС Валентин Поліщук, а її співорганізаторами – старший викладач кафедри геодезії, картографії і кадастру Уманського національного університету садівництва Сергій  Кононенко та волонтер Юрій Кошарний.

  Відкрила зустріч заступник декана факультету лісового та садово-паркового господарства Валентина Мамчур, яка, зокрема,  привітала присутніх із прийдешнім святом та побажала всім  міцного здоров’я і миру в Україні.

  Потім було надано слово сьогоднішному гостю, що захищав територію нашої держави від самого початку бойових дій на Сході. Олександр Борисович розповідав про своє життя, участь у бойових діях на Сході України та проблеми адаптації ветеранів АТО/ООС до цивільного життя.          

  Варто зазначити, що Олександр Ламбурський – знаний поет-пісняр. Тому під час зустрічі він читав власні вірші та співав  пісні, написані ним в зоні АТО/ООС. Акомпонувати Олександру Борисовичу на гітарі люб’язно погодився його бойовий побратим – Сергій Кононенко.

  Студенти та викладачі, присутні на заході, були вражені розповідями Олександра Ламбурського і захоплено слухали його вірші та пісні. Присутні задали ветерану цілий ряд запитань, на які він давав вичерпні та змістовні відповіді.

  Крім того, під кінець зустрічі  голова Ради студентського самоврядування факультету Вадим Мельник від свого імені та від імені всіх присутніх висловив щиру подяку  гостеві за його відвагу та сміливість, за його творчість та те, що він знайшов час для зустрічі. На згадку про зустріч Вадим, від імені всіх присутніх, вручив гостеві скромний символічний дарунок – козацьку булаву.

Маргарита Мельник,

студентка  31-зм групи,

член Ради студентського самоврядування факультету лісового і садово-паркового господарства