Меню
Остання редакція: 09 квітня 2021

Відгуки випускників та студентів факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС

    Гарантоване працевлаштування та достойний рівень заробітної плати, в кінцевому підсумку, отримує кожен випускник факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва. Поряд з цим, важливим чинником вибору освітнього закладу, факультету  та спеціальності, є відгуки самих випускників, що працюють за фахом та студентів, що нині навчаються премудростям роботи за спеціальністю.

    Резюмуючи викладене, пропонуємо Вашій увазі окремі відгуки випускників та студентів факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва.

 

    Тетяна Гевко, інженер-геодезист ФОП Глобенко О. В., м. Умань:

    "Студентські роки  –  безумовно, надзвичайно цікаві, а тому – незабутні. Я ніскільки не шкодую, що провела їх в Уманському національному університеті садівництва, навчаючись на спеціальності «Геодезія та землеустрій».

    Мені найбільше подобалися практичні заняття та навчальні практики, де я «в ділі» відпрацьовувала все те, про що дізнавалася на лекціях. Це було дуже цікаво – оволодівати складною сучасною технікою та з її допомогою проводити різноманітні вимірювання й обчислення.

    А ще в університеті було цікаве студентське життя, сповнене різних пригод, кумедних випадків і спілкування з непересічними особистостями.

    Щиро вдячна фаультету лісового і садово-паркового господарства та рідній кафедрі за отримані знання, здобуті навички та вміння! Здоров’я й щастя моїм викладачам і всім, хто допомагав мені прокласти дорогу до омріяної професії!"

     Едуард Тищенко, інженер-геодезист ФОП Глобенко О. В., м. Умань:

    "Щиро вдячний викладачам фаультету лісового і садово-паркового господарства та кафедри геодезії, картографії і кадастру за глибокі знання та практичні навички й уміння, які я здобув, навчаючись в Уманському національному університеті садівництва на спеціальності «Геодезія та землеустрій» ! найбільш цікавим, починаючи ще з І курсу, було навчання роботі з приладами. У моїй теперішній практичній роботі – а я працюю інженерном-геодезистом – особливо знадобилися одержані на ІІ курсі вміння роботи з електронним тахеометром Trimble.

    Крім того, цінними є й отримані під час навчання в університеті навички soft skills, адже робота в геодезичній фірмі – це не лише вимірювання й обчислення, а й спілкування з людьми, вміння домовлятися, знаходити спільну думку та приймати спільні рішення.

    Пишаюсь тим, що обрав фах геодезиста! Бажаю рідним факуультету та кафедрі нових вагомих здобутків!"


     Андрій Погрібний, інженер-геодезист станції Львів, Львівської залізниці:

    "До Уманського національного університету садівництва на спеціальність «Геодезія та землеустрій» я вступив не випадково, оскільки ще до того опановував основи цієї спеціальності в Шевченківському коледжі. Навчання дало мені змогу не лише здобути нові знання й оволодіти вміннями та навичками геодезичних робіт, а й знайти чудових друзів і загалом відчути неповторну атмосферу студентського життя.

    Тепер одержані мною знання стають у пригоді в практичній діяльності. Я працюю інженером-геодезистом на Львівській залізниці. Щиро вдячний фаультету лісового і садово-паркового господарства та кафедрі геодезії, картографії і кадастру за високий рівень викладання, а також звичайне людське спілкування та розуміння.

    У жодному разі не шкодую через те, обрав собі геодезичну спеціальність, і намагатимуся завжди гідно виконувати улюблену справу!"

    Тетяна Ільченко,  технік-землевпорядник в ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Уманського міськрайонного відділу:

    «У 2020 році я закінчила Уманський національний університет садівництва за спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» і дуже пишаюсь тим, що обрала саме цей університет. Навчатись тут мені порадила викладач з ВСП «Шевченківський коледж Уманського НУС», оскільки багато студентів, які тут навчались були дуже задоволені університетом та рівнем знань, які в ньому отримали.

    Приїхавши у 2016 році на «День відкритих дверей» я відразу зрозуміла, що буду навчатись саме тут, адже мені дуже сподобалась атмосфера університету.

    Найбільше запам’яталася простота у відносинах з викладачами та керівництвом кафедри та факультету. Хороше та щире ставлення викладачів до студентів сформувало дружню атмосферу в групі та заохочувало здобувати ще більше цікавих знань.

    Великим плюсом навчання в університеті є саме широкий спектр знань, які студенти можуть отримати в ході навчання. Дані знання допоможуть в подальшому при виборі професії працювати як за основною спеціальністю, так і за багатьма суміжними, пов’язаними із землевпорядкуванням.

    Моя посада – технік-землевпорядник в ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Уманського міськрайонного відділу.

    Дана посада вимагає широкого спектру знань як у спілкуванні з людьми так і у сфері землеустрою. Отримати ці знання я змогла завдяки викладачам університету, за що їм дуже вдячна!»

     Олег Нагорний, інженер-геодезист, Уманське геодезично-кадастрове бюро оцінки та аукціонів :

    "По закінченню школи, я прагнув навчатися у Києві, зокрема, в  КНУБіА, або НУБіП України, проте вступив на факультет лісового і садово-паркового господарства  Уманського національного університету садівництва, обравши, при цьому, фах геодезиста. Провчившись якийсь час, я зрозумів, що я навчаюсь в передовому, сучасному закладі вищої освіти і що мені тут дуже подобається, адже викладачі та адміністрація університету, факультету і кафедри геодезії, картографії і кадастру не тільки дають необхідні студентам знання, але й постійно сприяють всебічному розвитку студентів, організовують різні виховні заходи, спортивні змагання, літературні вечори, зустрічі з цікавими людьми, зокрема, з практикуючими геодезистами та  землевпорядниками...  З того часу, я жодного разу не жалів, що обрав  факультет лісового і садово-паркового господарства  Уманського національного університету садівництва та професію геодезиста.

       Назвичайно вдячний викладачам факультету лісового і садово-паркового господарства та кафедри геодезії, картографії і кадастру за знання та вміння, які дозволили мені стати фахівцем в царині геодезії. Зичу нинішнім студентам-геодезистам успішно навчатись, і не забувати про наукову роботу та студентські гуртки, яких в нашій Аlma-mater  вистачає. Старанно навчайтесь, працюйте над собою і вивчайте сучасні геодезичні прилади – і ви та ваші родини будете впевненими в завтрашньому дні.

       Рідному ж факультету, який, до речі, цьогоріч святкує свій ювілей, та випусковій  кафедрі геодезії, картографії і кадастру зичу подальшого розвитку і процвітання!"

    Віктор Ворона, помічник лісничого Свидівського лісництва, ДП «Черкаське лісове господарство»:

   "Згадуючи роки навчання на кафедрі лісового господарства фаультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва, не можу не висловити щирі слова вдячності викладацькому колективу. Професійна, насичена організація навчального процесу і постійна підтримка викладачів дозволили отримати ті знання та навички, які допомагають мені сьогодні вирішувати проблеми та приймати правильні рішення.  Щиро дякую за ті систематизовані знання, навички та вміння якими ви залюбки та педагогічно правильно поділилися з нами!

   Освіта завжди розширює світогляд, дає напрямки для подальшої діяльності та вирішення складних управлінських завдань.

   Бажаю фаультету лісового і садово-паркового господарства та  кафедрі лісового господарства подальшого розквіту та гідних студентів, які в подальшому своїми успіхами розвиватимуть лісову галузь!"

    Максим  Кісіль, інженер з лісових культур, ДП «Смілянське лісове господарство»:

   "Моє навчання в Уманському національному університеті садівництва проходило весело та цікаво. Тут я знайшов нових друзів, познайомився з цікавими людьми. Впродовж п’яти років свого навчання я здобув відразу дві спеціальності – плодівництво та виноградарство та лісове господарство. Саме з останньою пов’язала мене доля, чому я безмежно радий.

   Про фаультет лісового і садово-паркового господарства та кафедру лісового господарства можна згадувати досить довго і тільки позитивно. Викладання предметів – на високому рівні, у кожного з викладачів свій підхід, власне бачення предмета. На факультеті та на кафедрі завжди раді бачити студентів, а найголовніше – з розумінням ставляться до них.

   Як же не згадати дендрологічний парк Софіївка, який захоплює своєю красою і є найкращим місцем для відпочинку у вільний від навчання час!

   Я жодного разу не пошкодував, що здобув освіту саме в цьому університеті на фаультеті лісового і садово-паркового господарства та кафедрі лісового господарства та обрав спеціальність, яку гідно несу по житті."

    Сергій Лісовий, інженер лісового господарства,  ДП «Черкаське лісове господарство":

    "Хочу написати декілька слів стосовно того, наскільки корисним для мене стала освіта, яку я здобув в Уманському національному університеті садівництва за спеціальністю «Лісове господарство».

    Найперше, що мене вразило, саме місто Умань – мальовничий куточок України з всесвітньовідомим денрологічним парком «Софіївка».

    Чому лісове господарство?  Ще з дитинства мріяв отримати саме цю спеціальність! Почав активний пошук навчальних закладів, зупинивши свій вибір саме на цьому університеті.

    Навчальні дисципліни та практики, передбачені програмою підготовки за обраною спеціальністю, дали мені змогу отримати саме ті знання, які є необхідними для подальшої виробничої діяльності. За це моя велика вдячність викладацькому складу фаультету лісового і садово-паркового господарства та кафедри лісового господарства.

    Стіни університету для мене завжди будуть наповнені гарними спогадами про роки, коли я відчув те, що обрав спеціальність, яку поважаю і яка мені близька до душі."

   Леонід Павлов, лісничий Катеринопільського лісництва, ДП «Звенигородське лісове господарство»:

   "Я – випускник Уманського національного університету садівництва, і я цим пишаюся. Університет став для мене колискою пізнання і саморозвитку, а викладачі – науковою родиною.

   У період навчання ми мали змогу відчути себе не просто студентами, а й справжніми дослідниками. Ми здобували знання не лише у розрізі комплексу необхідних дисциплін, а й у контексті майбутньої професії. І все це завдяки науково-педагогічному колективу факультету лісового і садово-паркового господарства та кафедри лісового господарства, які організовували для нас навчальні та виробничі практики, екскурсії на лісогосподарські підприємства, різноманітні організаційні заходи.

   Неймовірна гордість за обрану мною професію зростає щоденно. Університет – то перша сходинка у формуванні справжньої особистості та професіонала у своїй професії.»

    Григорій Пуш, лісничий  Чорнявського лісництва, ДП «Чигиринське лісове господарство»:

   "Я випускник магістратури 2017 р. На даний час працюю лісничим Чорнявського лісництва ДП «Чигиринське лісове господарство». У своїй роботі в повній мірі використовую ґрунтовні знання здобуті на кафедрі лісового господарства Уманського НУС.

   За період навчання я мав можливість познайомитися з хорошими людьми, набути професійних та особистих якостей. Багато часу приділялося виконанню наукових досліджень з теми випускної кваліфікаційної роботи. На основі виконаних досліджень, за підтримки мого наукового керівника, у 2017/2018 навчальному році я зайняв перше призове місце І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом: лісове господарство.

   Обирати цю спеціальність потрібно не за рекомендаціями або через престижність, а СВІДОМО. Лише усвідомивши значимість майбутньої професії та озброївшись амбітністю і цілеспрямованістю, можна досягти особистого та кар’єрного розвитку.

   Теперішнім студентам раджу використовувати кожну можливість практичної роботи; цікавитись проведенням міжнародних молодіжних конференцій та семінарів і брати в них активну участь; продовжувати здобувати професійні знання впродовж усього життя!"

    Олександр Старченко, лісничий  Деньгівського лісництва, ДП «Золотоніське лісове господарство»:

    "Навчання на факультеті лісового і садово-паркового господарства та кафедрі лісового господарства Уманського національного університету садівництва дало мені необхідні знання для зростання у професійному напрямку, оптимізації всіх компетенцій, які необхідні для налагодження ефективної роботи за фахом.

    Хочу особливо відмітити якість викладання дисциплін та загальну організацію навчального процесу. На мій погляд, рівень теоретичної та практичної підготовки науково-педагогічних працівників на факультеті та на кафедрі цілком дозволяє після закінчення ВНЗ успішно працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

    Бажаю успіхів і процвітання!"

   Сергій Чередник,  інженер лісових культур, ДП «Звенигородське лісове господарство»:

   «Багато хорошого хочеться сказати про факультет лісового і садово-паркового господарства та кафедру лісового господарства Уманського національного університету садівництва.

   У першу чергу хочу подякувати співробітникам факультету і кафедри  за професіоналізм, терпіння, розуміння, допомогу, підтримку, любов до своєї справи.

   Після п’яти років навчання можу сказати, що тим обсягом знань, який в нас «вклали», мало хто може похвалитися. Теорія, практика, семінари, конференції – ми отримали всі необхідні навички, які допоможуть реалізувати себе в різних сферах діяльності. Після закінчення навчання я працюю за спеціальністю та в повній мірі використовую отримані в університеті знання.

   Так що, шановні абітурієнти, якщо ви хочете отримати гідну освіту, то вам сюди. Успіхів!»

    Володимир Шапран,  майстер лісозаготівлі Деньгівського лісництва, ДП «Золотоніське лісове господарство»:

    «Навчання на факультеті лісового і садово-паркового господарства та на кафедрі лісового господарства Уманського національного університету садівництва я обрав свідомо за внутрішнім покликом серця.

    Основне, що запам’яталося − це простота у відносинах з викладачами та науковим керівником. Мене особисто вразило,  як багато свого часу викладачі приділили особисто кожному для консультацій та підготовки до захисту диплому. Крім того, міій науковий керівник надзвичайно уважно віднеслась до дипломного проєкту та до кожного слова в моїй доповіді перед захистом, і я дуже ціную приділений нею час.

   Відкрите та щире ставлення науково-педагогічних працівників факультету та кафедри сприяло формуванню дружньої атмосфери у колективі, спрощувало проблемні ситуації та заохочувало до здобуття знань. Значним плюсом у навчанні є широкий спектр знань, які студенти отримують в процесі навчання.

   Не було і дня, щоб я шкодував про свій вибір. Доказом цього є те, що я  працюю за фахом, розвиваюсь в обраному напрямку та отримую від цього велике задоволення.»

      Олена Золотоношенко, флорист:

   «З 2010 по 2016 рік навчалась в Уманському національному університеті садівництва на факультеті лісового і садово-паркового господарства за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство». По закінченню ВУЗу влаштувалась на роботу флористом. Одержані знання стали у пригоді, а робота з квітами, формування букетів та композицій, оформлення святкових залів приносять мені задоволення. Хочу висловити подяку викладачам університету і зокрема, факультету лісового і садово-паркового господарства, за набуті знання, доброзичливість.»

      Юрій Фещенко, ландшафтний дизайнер:

     «Випускник 2018 року. Навчання в Уманському національному університеті садівництва на факультеті лісового і садово-паркового господарства за спеціальністю «Садово-паркове господарство» відкрило переді мною цікаві перспективи. По закінченню навчання я працював у різних фірмах з ландшафтного дизайну, де застосовував та вдосконалював отримані знання та практичні навички, а також їжджу за кордон де теж набуваю досвіду. Робота у цій галузі досить цікава, творча.

     Хочу висловити подяку викладачам факультету лісового і садово-паркового господарства, зокрема кафедри садово-паркового господарства, за ґрунтовні знання, які знадобились для моєї подальшої діяльності.»

     Світлана Масловата, кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач: 

     «Навчання на факультеті лісового і садово-паркового господарства та на  кафедрі садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва я обрала свідомо, за внутрішнім покликом серця.

    На факультеті та на кафедрі працюють висококваліфіковані працівники та професіонали своєї справи. Викладачі факультету та кафедри дають можливість молодим амбітним студентам розкривати свій потенціал, розвиватися, самоудосконалюватися та знаходити нові ідеї для розвитку.

    За період навчання я мала можливість познайомитися з хорошими людьми, набути професійних та особистісних якостей. Багато часу приділялося виконанню наукових досліджень, згідно обраної теми випускної кваліфікаційної роботи. Після здобуття кваліфікації магістра садово-паркового господарства я продовжила навчання в аспірантурі, по закінченню захистила дисертацію та здобула науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук.

    Період навчання в університеті для мене залишив гарні та приємні спогади. Саме тоді я зрозуміла, що обрана спеціальність близька до душі.

    Бажаю факультету лісового і садово-паркового господарства та кафедрі садово-паркового господарства розквіту та гідних студентів!»