Меню
Остання редакція: 06 грудня 2019

Вечорниці на факультеті лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва

     Україна... Рідний край. Золота, чарівна сторона. Земля, рясно уквітчана, зеленню закосичена. Стільки ніжних, ласкавих слів придумали люди, щоб висловити свою любов до краю, де народились.  

     З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і працьовитий народ, про зелені гаї, про тихі ріки та озера. Наша Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу.

     Студенти факультету лісового та садово – паркового господарства Уманського НУС також пам’ятають та шанують українські звичаї та традиції, тож 5 грудня в приміщенні наукової бібліотеки Уманського НУС вони, спільно з викладачами факультету, представили художньо-розважальну виставу «Українські вечорниці».

     Гості, без перебільшення, відчули себе учасниками театрального дійства, сценарій якого було написано за матеріалами кращих творів українських класиків.

     Глядачам надзвичайно сподобалися неперевершено зіграні студентами та викладачами події в сімї Кайдашів, сварки баби Параски і баби Палажки, веселі та жартівливі пісні, небилиці, ворожіння, конкурси та народні танці. Кожна сценка вечорниць супроводжувалась бурхливими оплесками присутніх.

     Варто зазначити, що студенти та викладачі факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва не змогли б провести вечорниці на високому рівні без допомоги та підтримки. Тому організатори та учасники заходу щиро вдячні за допомогу та підтримку в організації свята ректору Уманського НУС Олені Непочатенко, деканату та професорсько-викладацькому колективу факультету лісового і садово-паркового господарства, творчим колективам Народного ансамблю пісні й танцю «Хлібодари» (керівник Світлана Берднікова) та Народного ансамблю танцю «Нивка» (керівник Наталія Шаповаленко) а також колективу наукової бібліотеки Уманського НУС та особисто директору наукової бібліотеки Наталії Сомовій.

Микола Кучерявий,

студент 31-сп групи,

секретар Ради студентського самоврядування факультету лісового і садово-паркового господарства