Меню
Остання редакція: 31 березня 2024

Один із найдостойніших факультетів найкращого з поміж аграрних університетів України

      Уманський національний університет садівництва – це сучасний заклад освіти з багаторічною історією навчальної та наукової діяльності, що спрямована на дослідження, збереження, примноження природних ресурсів як нашої країни, так і планети Земля. Тому вирази: дбати про довкілля та майбутнє планети, вміти створювати естетичний простір навіть у середмісті, знати все про управління земельними ресурсами та турбуватись про фізичне здоров’я людей – це не просто слова для молоді, яка обрала для навчання факультет лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС.  

      На факультеті лісового і садово-паркового господарства сьогодні здобувають освіту за такими актуальними та спрямованими на турботу про майбутнє планети і людства спеціальностями:

      – Лісове господарство;

      – Садово-паркове господарство;               

      – Геодезія та землеустрій;

      – Середня освіта. Фізична культура.

      Обираючи для навчання факультет лісового і садово-паркового господарства, здобувачі вищої освіти отримують одразу низку переваг. Зазначимо, що викладачі університету дбають про послідовність освітнього процесу, втілюючи на практиці динамічну освітню стратегію з науковими елементами, від теоретичних завдань до практичних реалізацій. А, наприклад, завдяки партнерству Уманського національного університету садівництва з Дендрологічним парком «Софіївка», практичні заняття відбуваються у реальних фахових умовах. Водночас підготовка висококваліфікованих професійних кадрів із впровадженням елементів дуальної освіти (навчаючись та працюючи одночасно) – забезпечує задоволення соціальних, економічних і культурних потреб студентів та гарантує ефективність інноваційного розвитку України.

      Окрім того, студенти в Уманському національному університеті садівництва мають можливість професійно зростати та всебічно розвиватись і поза навчальним процесом. Студентська наукова гурткова робота забезпечує позалекційне розширення граней поданого викладачами матеріалу, різноманітні майстер-класи та тренінги, конкурси, концерти, змагання, участь у студентському самоврядуванні – все це допомагає реалізувати творчі здібності та налагодити соціальні зв’язки. Ще один бонус – студентське містечко та навчальні корпуси Уманського національного університету садівництва повністю автономні та розташовані поряд із «Софіївкою», тож студенти мають екологічно чистий простір для навчання та дозвілля, занять спортом і прогулянок.

      Відтак, випускники факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС можуть реалізувати себе на сучасному ринку праці та продовжити спортивну, наукову діяльність, поглиблюючи свої знання з обраних спеціальностей для подальшого розвитку у професії. І, до речі, отримання та використання новітніх знань у природоохоронних галузях науки дозволяє майбутнім професіоналам мати стабільну роботу з достойним рівнем заробітку.

      Підсумовуючи викладене, висловимо думку переважної більшості викладачів, працівників.  студентів факультету та їх родичів  про те, що це один із  найдостойніших факультетів найкращого з поміж аграрних університетів України, яким, без сумніву, є Уманський національний університет садівництва!

За матеріалами публікації «Вибір людей, які дбають про майбутнє – це факультет лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС»