Меню
Остання редакція: 13 липня 2018

Переймання досвіду в ДП "Черкаське лісове господарство"

    Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Це прислів’я  повністю  стосується доцільності проведення екскурсій на підприємства в процесі навчання студентів.

    25 листопада 2017 року студенти 31-лг та 21-к-лг груп факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС ознайомились з діяльністю ДП «Черкаське лісове господарство», відвідавши його структурний підрозділ Руськополянське лісництво. Дане лісництво вважається одним з кращих у Черкаській області, оскільки продемонструвало найвищі показники виробничої діяльності. На підприємстві стан лісових культур вважається відмінним, а також на високому рівні організоване вирощування садивного матеріалу для потреб усього лісгоспу. 

    З діяльністю підприємства студентів ознайомили фахівці своєї справи: головний лісничий ДП «Черкаське лісове господарство» Станіслав Левицький та лісничий Руськополянського лісництва Ігор Ткач.

    У період збору лісонасіннєвої сировини та заготівлі насіння найбільш цікавим для студентів було ознайомлення з особливостями роботи стаціонарної двоповерхової шишкосушарки, а також установки для очищення й сортування насіння, які знаходяться в лісництві. Дізнались про технологічні особливості довгострокового зберігання насіння головних лісоутворюючих деревних порід.

    Лісничий Ігор Ткач ознайомив студентів з веденням господарювання на виробництві (показав центральну контору лісництва, теплицю, розсадник), а також із засобами протипожежної безпеки та технічним забезпеченням.

    Досвідчені лісівники щедро поділилися з підростаючим поколінням власними знаннями, багаторічними спостереженнями, сучасною технологією лісовирощування та веденням лісового господарства.

    Студенти з радістю переймали безцінний досвід, що в подальшому дозволить їм стати гідними фахівцями в обраній справі. 

Деканат лісового і садово-паркового господарства