Меню
Остання редакція: 14 вересня 2018

За досвідом - на виробництво!

  Напередодні Дня працівника лісу студенти Уманського національного університету садівництва 21к-лг та 41-лг груп разом із науково-педагогічними працівниками Олександром Остапчуком та Іриною Іващенко відвідали Собківське лісництво державного підприємства «Уманське лісове господарство».

   Підготовка кадрів та виховання нової зміни лісівників завжди було одним із пріоритетних завдань галузі лісового господарства. Уроки-екскурсії, під час яких майбутні лісівники можуть особисто переконатися, над чим і як працюватимуть після завершення навчання, є важливою складовою підготовки майбутніх спеціалістів. Метою поїздки було закріплення знань з навчальних дисциплін «Лісові культури», «Лісове розсадництво», «Лісове насінництво» та ін.

   З діяльністю Собківського лісництва студентів ознайомили фахівці своєї справи: лісничий Петро Шевчук, помічник лісничого Олександр Дошка та майстер лісового розсадника Євгеній Іващенко. Лісівники щедро поділилися з підростаючим поколінням власними знаннями, багаторічними спостереженнями, сучасною технологією лісовирощування та веденням лісового господарства.

 Лісничий Петро Шевчук привітав студентів та надав загальну інформацію щодо веденням господарювання на виробництві, основні напрямки та пріоритети діяльності.

   Майстер лісового розсадника Євгеній Іващенко ознайомив майбутніх лісівників із розсадницькою справою, правилами догляду і зберігання садивного матеріалу.

   Далі екскурсія продовжилася на  ділянках лісових культур в кварталах 61, 64. Помічник лісничого Олександр Дошка розповів про те, як готується ґрунт для створення лісових культур, посадка та догляд за ними. Наступним етапом був огляд лісових культур дуба звичайного, модрини європейської, горіха чорного.

  Студенти отримали можливість розширити свої теоретичні та практичні знання безпосередньо в умовах виробництва.