Меню
Остання редакція: 22 квітня 2018

До Всесвітнього дня охорони праці відбувся семінар на базі ДП "Уманське лісове господарство" для студентів факультету лісового і садово-паркового господарства

      Напередодні Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28 квітня, кафедра прикладної інженерії та охорони праці Уманського НУС разом з  управлінням Держпраці у Черкаській області, відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення м. Умань, відділу Виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків в м. Умань на базі ДП «Уманське лісове господарство» провели семінар з охорони праці зі студентами та викладачами факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС.

      Метою даного заходу було ознайомлення студентів з правилами техніки безпеки у державних підприємствах лісового господарства, що в подальшому допоможе їм запобігти виробничому травматизму при лісозаготівельних роботах та своєчасне виявити та усунути порушення техніки безпеки лісорубами під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

      На семінарі виступили: Головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Микола Горошко; начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Олександр Пустовий; начальник відділення Виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків в м. Умань Тамара Дідух; головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Микола Дуванов.

     

      Студенти також мали змогу на власні очі побачити як безпечно проводити роботи під час звалювання дерев. Дізналися про особливості підготовки робочого місця вальника, як  змінити пильний ланцюг бензопили та послухали інструктаж щодо її правильної експлуатації, про захисний спецодяг працівника, техніку безпеки, правила валки дерева та обрізки гілля, розкряжування хлистів на сортименти та трелювання готової продукції до складу. З вищевказаними процесами їх ознайомили досвідчені фахівці, а саме: головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Микола Горошко; начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Олександр Пустовий; головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Микола Дуванов, завідувач відділенням лісництва УНУС Володимир Бодаш.

      На завершення відбулося обговорення щодо помилок, які найчастіше допускають лісоруби, на що вони впливають у роботі та як їх уникнути.

Деканат факультету лісового і садово-паркового господарства УНУС