Меню
Остання редакція: 16 травня 2019

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА

  Кожен третій четвер травня – День вишиванки. При цьому, з 2016 року – це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та одягання етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, оскільки воно не прив'язане до жодного державного чи релігійного свята. У цей день українці та шанувальники української культури одягають вишитий одяг на роботу, до університету, школи чи садочка.

  Напередодні святкування 175-річчя Уманського національного університету садівництва студенти і науково-педагогічні працівники факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС  також святкували це прекрасне свято. 

  Зокрема, 16 травня  2019 року аудиторії факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС  засяяли барвистими національними кольорами вишиванок, та різноманітними символічними вишитими візерунками, збереженими ще з прадавніх часів Науково-педагогічні працівники та студенти з гордістю одягли вишиванки, адже це є один із проявів національної самобутності. Саме вишиванка є національним традиційним одягом,  що вважається оберегом від усього лихого, символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої  долі та світлого майбутнього як української нації загалом, так і кожного з нас. Адже традиційно вишиту сорочку для немовляти вишивала мама чи бабуся, а під час роботи над вишивкою співались національні пісні і звучали молитви на щастя, на долю...

Ірина Удовенко,

заступник декана факультету лісового і садово-паркового господарства