Меню
Остання редакція: 11 квітня 2019

Круглий стіл до 175-річчя з дня заснування Уманського національного університету садівництва

    9 квітня в стінах навчальної бібліотеки відбувся круглий стіл, присвячений 175-річчю з дня заснування Уманського національного університету садівництва. Студенти першого курсу факультету лісового і садово-паркового господарства прослухали історичний екскурс в минуле, дізнались про етапи розбудови університету та дендрологічного парку «Софіївка».

    Завідувач музею університету Оксана  Свистун, розповіла про історію заснування Уманського національного університету садівництва, етапи розвитку та довгий шлях від училища до закладу вищої освіти.

    Доцент кафедри садово-паркового господарства Людмила Варлащенко ознайомила студентів з історією теплично-оранжерейного комплексу університету, який бере свій початок ще з часів графа Потоцького.

    Куратор Наукового гербарію Уманського національного університету садівництва  Тетяна Мамчур презентувала студентам історичні гербарії рослин, які впродовж десятиріч збиралися під час здійснення наукових експедицій, обміну між гербарними установами, за рахунок дарунків любителів природознавства, студентами під час опанування навчальних курсів з ботаніки, дендрології, лісівництва й ін.

    Провідний бібліотекар Наукової бібліотеки університету Наталія Михайлова провела огляд літературних джерел поетів та письменників, які писали про місто Умань та дендрологічний парк «Софіївка».

    Особливу увагу приділили творчій діяльності Миколи Купрія, випускника Уманського національного університету садівництва 1959 року. Студенти факультету лісового та садово-паркового господарства Аліна Мальованець, Анастасія Курбатова та Валерій Зеленков продекламували вірші поета та закликали шанувати історію рідного університету.

 

    Маргарита Мельник, студентка 21-зм групи